Friday, December 31, 2010

HAPPY NEW YEAR!!!

happy new year to all my friend..hehehe...semoga pe yang anda impikan akan dapat dicapai tahun ni....semalam bergayut dengan my sweetheart ( Mohd Nizam)..tnye die apa azam tahun baru...

aku: abg pe azam baru tahun nie?? nak tulis kat blog nanti
die( mohd nizam): azam baru nak memperbaiki hubungan kita n nak bahagia dengan ayg
aku: hehehehe...
die( mohd nizam): azam ayg pulak??
aku: sok lah tengok kat blog...
die(mohd nizam): ala...nk thu jugak..nak jadi orang pertama yang thu...hehehe..
aku: 1) nak lebih bahagia gan family, abg n kawan2 n berjaya dlam pelajaran...
2) nak maju kan lagi biznes chocolate
3) nak diet n kurus..hahaha..

pe2 pun azam u all yang penting mira doa kan tahun nie akan jadi lebih berharga n lebih bahagia...terus pandang kehadapan...hehehe...semoga tahun baru nie memberi u all lebih kemanisan n keceriaan...HAPPY NEW YEAR!!!! kt tulisan happy new year yang mira tulis mira dah link kat video new year..buka tau link nie..best sangat...hope u all enjoy...

Wednesday, December 29, 2010

Ana Raffali - Hujan Bunga di Kuala Lumpur (HD)



I really love see this video clip..hehehe...so sweet...I never get a flower from the person I love...I always dream I will get a lot of flower from him ( MOHD NIZAM B SHARIFF)... maybe 1 day i will get a lot of flower from him..although he was never give me flower, but I still love him....that all from me...see u all later...tata from me myramohsin..

Tuesday, December 28, 2010

award dari epal merah(k.ika)


Hey, k.ika ( epal merah)! Thanks for the award baby! :)
tak sangka mira dapat award dari k.ika..hehehe...rasa terharu sangat-sangat...anywhere thank ya darling..love u n miss u..

Let's check it out~

Well, once you get this award, of course you need to do something to the sender :)

1. Thanks to the sender of the award and linked this entry to the sender.
2. Share 8 facts about yourself.
3. Give this award to the others blogger who deserve it.

Thanks to Epal Merah(k.ika) for give this award to me! Wow! I appreciate it! *Love and hug!

8 THINGS YOU SHOULD KNOW ABOUT ME
I love my family.
I love my sweetheart Mohd Nizam.
I'm particle at Hotel Pontian.
I want to make my chcolate business success.
I'm always dream to be a nice princess.
I want have my dream car and wonderful house.
I can be the silent and funny person :P
I'm going to travel around the country .

8 BLOGGER YANG DAPAT AWARD!

Finally! I'm done :)

Friday, December 24, 2010

thank 2 my friend @ customer...

chocolate2...hehehe...pagi nie pagi yang sangat ceria dan indah bagi mira..huhuhu..pagi nie ceria sanagt coz banyak dapat puji dri kawan2 mira yang beli chocolate dengan mira..thank sangat2 ye kawan2 sekalian..td pagi mira dah edah kn kad bisness mira pada kak izzah...k.izzah thank tolong promote kan chocolate mira kat Hotel Pontian...hehehe...nie ada gambar2 tempahan yang dibuat oleh kawan2 mira..

nie tempahan dari k.sue...hehehe..


nie pula tempahan dari azira tuk sepupu dia coz dapat 5A 3B dalalm PMR...congaratulation...
pada sesiapa yang berminat untuk buat tempahan chocolate dengan mira leh lah wt tempahan di facebook rasmi chocolate mira...cari name choco bizz di facebook...kt situ lebih detail tentang harga dan boleh membuat tempahan...sekian sahaja dari mira...love u all..

Thursday, December 23, 2010

MY FRIEND WAIT 4 ME THIS SUNDAY N MONDAY....


sudah lama rasa nye tinggalkan Melaka...ahad nie nak pergi Melaka coz kena jumpa dengan advisor hari isnin...masa duduk kt Melaka tempat yang selalu jadi port hujung minggu Dataran Pahlawan, Jusco, Mahkota Parade, Jonker Walk, Mydin(tempat beli barang dapur..hahaha) dan Tesco...hehehe..sekarang duduk kt Pontian dah lain..hehehe..teringat kenangan bersama kawan-kawan masa study kt Melaka..huhuhu...betul apa orang cakap yang masa belajar lh masa yang paling best sekali...banyak kenangan yang tercipta dan tak tension sangat..life kerja n belajar sangat berbeza..huhuhu..masa practical nie lah baru mira rasa..dulu boleh enjoy2..leh pilih jadual sendiri, banyak masa terluang coz dalam 1 hari ade 2 atau 3 kelas jek...hehehe...kelas pun ada yang start lambat...sekarang lain tiap2 pagi pergi kerja kul 9 pagi balik kul 5 petang..walau pe pun kenangan tetp kenangan...thank kawan2 coz banyak sangat kenangan tercipta antara kita..hehehe...kenangan suka dan duka, senang dan susah kita lalui bersama....i hope all my friend success in their chosen field.. rndu semua kawan-kawan mira...huhuhu...kita jumpe ye hari ahad nie...


Wednesday, December 22, 2010

Diam Diam Tilu with Lyric



ske sangat lagu nie..enjoy watching

Friday, December 17, 2010

chocolate....grab it now!!!(part 1)

arie tue mira dh tunjuk ckt gmbr chocolate yang mira n akak2 mira buat...nie lagi menarik siap dengan packaging menarik tau..hehehe...kali nie mira nak promote chocolate yang sesuai tuk orang yang tersayang...

nie name die lolichop..mcm2 bntuk ade..nie tempahan dr en nizam..hehehe..tuk anak2 buah...

nie pulak chocolate yang kak liza tempah..khas tuk kak liza siap tulis name lagi kt atas chocolate 2...

yang nie pula tempahan dr aqilah tuk tunang die...


yang nie pulak tempahan dr supiah alluwi..thank su...

nie tempahan dr en syukur..kotak nie pun homemade tau...fmily mira yang buat sendiri...

nie tempahan dr en saifol khas buat kekasih hati...

kalau berminat sila lh layari facebook n search choco bizz...thank to all customer..


Wednesday, December 15, 2010

chocolate!!!

pent nye rse badan...walaupn pnt tp hti rse puas ble tgk hasil chocolate yang dh siap..hehehe...pagi nie t'bgun lambt pulak coz lmbt tdo semlm gara2 buat chocolate sampai kul 2 pagi..hmpir siap 3 tempahn.. thank kepada customer yg menenpah chocolate dengan kami..hehehehe...tp seronok sangat buat chocolate nie..pd sape2 yg ingin menenpah chocolate boleh lh cari kt facebook name amirah mohsin atau pn choco bizz...mira terima tempahan tuk hari rye, happy bzdy, istimewa tuk yg t'syg, anniversary, hantaran khwin n macam2 lagi...kt bwh nie mira ade sedia kn beberapa sample chocolate yg mira wt...gmbr t'baru belum upload lagi...nie lolichop yang mira jual...semua nie homemade...hehehe.. mira jual rm 1.80..


chocolate nie mira jual rm 1.80 coz ade oreo dalam chocolate nie...yum2 sdp tau...

yang nie plak mira jual ikt permintaan....

yang nie pn mira jual...hrge nye rm 1.80...
untuk mendapat kn maklumat lebih lanjut sila lh ke facebook rasmi choco bizz...btw thank 2 all my customer yg penh order gan mira atau masih menunggu tempahan anda...kami akan beri kn yang terbaik tuk kepuasan anda...thank once again... :)

Tuesday, December 14, 2010

aduh, tangan ku!!!!!

aduh sakit nye tangan ku nie.. :( tangan ku luka coz amik serai kt depn umah..serai nie nk buat masak pais ikan bawal.huhuhu...tngan ku t'luka sebab masa potong serai 2, asyik sangat tengok kawan-kawan adik main basikal..hehehe....bila t'kena jek pisau kat tangan baru rasa sakit...bila tengok jek darah kuar banyak sangat...menitis-nitis darah nye...masuk umh terus basuh tangan...perit nye...sekarang pun masih sakit lagi...pagi nie masuk kje dengan keadaan yang sangat tak t'urus..hehehe...anywhere have a wonderful morning today for all my friend...hehehe... :D
smpai sini jek nak cerita...see u again....

Friday, November 26, 2010

practical oh practical

hari ni dah masuk hari ke 5 mira pactical dengan HOTEL PONTIAN..sebelum masuk kerja mira ingat mira dapat bahagian operation sebab kat offer letter tulis mira dapat bahagian operation...masa hari pertama mira pakai serba hitam..baju ala-ala corporate serba hitam gitu..hahaha..masa hari pertama lewat 5 minit..haha...macam-macam berlaku..tapi happy-happy jek kt sini sebab kerja masih tak banyak..hehehe..sampai sini jek mira boleh kongsikn...


ini lah tempat practical mira...nama tempat ini HOTEL PONTIAN....

ini pula ruang dalam hotel pontian..

ini antara tarikan pengunjung ke hotel pontian..nt dtg lh kt hotel nie bila datang pontian....kepada kawan-kawan yang sedang practical mira wish good luck...hehehe...semoga kita berjumpa lagi macam zaman dulu-dulu..miss all my friend at UiTM Kampus Bandaraya Melaka yg amik marketing part 5(July 2010)..love all of u...

Thursday, November 18, 2010

RAYA AIDILADHA

seronok nye raya aidiladha tahun ini...hehehe...tahun ini keluarga mira buat korban..masa arie isnin dan selasa mira ada kursus praktikal kat kampus...ini lah saat-saat terakhir mira dengan kawan-kawan mira...banyak sangat kenangan masa part 5 ini...thank you my friend...i will miss you all a lot..tetibe sedih pula rasa hati ini...masa hari selasa petang mira naik bas ke muar...dekat muar parent mira jemput mira dengan akak mira...sampai rumah lebih kurang pukul 8.30 malam..lepas itu pergi makan..balik dari makan, semua sibuk-sibuk sediakan bahan masakan...hari raya kali ini family mira buat laksa johor...this my favorite food...esok pagi nya semua pergi ke tempat orang sembelih lembu...masa sampai dekat sana hujan turun dengan lebat nya...walaupun lebat tetap meriah..bila tiba dekat sana ramai betul orang kulit hitam..rasa macam dekat oversea pula..hehee...alhamdulillah semalam semua nya berjalan dengan lancar..mira bersama dengan along..

sempat lagi posing sebelum pergi tengok lembu..ini mira bergambar dengan along dan angah..

ini along dan adik ku aiman...

ini afiqah, angah dan along..

ini lembu yang hendak dikorban kan...yang warna putih tu lembu yang family mira beli..

sebelum lembu kena sembelih..lembu ini baik..

ini lah lembu family mira...hehehe...sangat baik...kejap lagi dah nak kena sembelih...

lembunya dah kena sembelih...banyak sangat darah..masa ini hujan dah tak lebat...selamat sudah hari raya aidiladha...ramai yang turut serta semalam...semua berjalan dengan lancar...terima kasih kepada semua sedara-mara mira yang hadir dan semua yang terlibat...SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...

Wednesday, October 27, 2010

HIDUP KU PART 4 (cameron highland part 3)

nie adalah aktiviti terakhir kami di Cameron Highland..best sangat dapat mendaki gunung..dah lama tak exercise bila mendaki gunung jek muka jadi pucat. tapi pengalaman nie lah yang paling best sekali....pengalaman yang tak dapat dilupakan...tak banyak yang nak dicerita kan....just sikit gambar jek yang sempat diambil...


masa nie tangah menunggu pihak R.E.A.C.H datang ambil kiteorng...sempat lah ambil beberapa keping gambar....dimana sahaja kami akan bergambar..hahaha...
nie dalam kenderaan yang akan bawa kteorng pergi ke tempat mendaki gunung...mula2 tergolek2 duk kt belakang..




last sekali sempat ambil gambar bersama prof kesayangan yang sentiasa tersenyum... hehe...mira punya idola nie...

HIDUP KU PART 4 (cameron highland part 2)


kali nie x banyak yang nak cerita...nie pasal dinner di Cameron Highland..tema malam 2 adalah casual night..setiap kelas kena buat persembahan..Prof Shahariah siap nyanyi ag...supporting gile..best malam 2..makan sampai kembung perut..student marketing part 5 sangat supporting and happening..lagi 2 lecture Prof Arshad dan Prof Asmah pun best..nie sikit gambar masa dinner malam 2..enjoy.
.

sedap nya..wawawa...jangan jeles...

nie persembahan dari kelas BBAM5B..kiteorg nyanyi lagu rahsia wajah hati dan lagu gemuruh...

nie lah Prof Shahariah...beliau adalah idola mira...hehehe...





bergambar selepas selesai majlis...hehehe..



HIDUP KU PART 4 (cameron highland part 1)

kali nie nak cerita pasal lawatan ke cameron highland..wow..nie lawatan terakhir buat marketing student part 5....sedih juga sebenar nya...banyak kenangan terindah masa dekat cameron highland...nie update masa perjalanan pergi ke cameron highland dan lawatan ke ladang teh BOH...hehehe...masa malam sebelum bertolak x boleh tido..di kesempatan nie mira nak ucap kan terima kasih kepada MOHD NIZAM BIN SHARIFF coz sangup datang sekejap untuk bagi baju sejuk walaupun busy bekerja....terharu sangat coz die datang bawa baju sejuk dan makanan...hehe..sayang sangat kt awak MOHD NIZAM BIN SHARIFF....ok2...sekarang kite cerita pasal cameron...kul 6.15 pagi bas dah bertolak pergi ke cameron...jalan naik ke cameron sangat mencabar ramai yang pening...huhuhu....

muka masa menunggu bas sampai untuk pergi ke ladang teh...sangat penat tapi sejuk....

nie masa dalam bas tuk pergi ke ladang teh...

cantiknya ladang teh nie...sangat hijau...

sempat tangkap gambar kt ladang teh jek...akhir sekali lepak2 kt home stay...lepas kan penat sebelum enjoy tuk dinner malam 2...enjoy 4 the first day...

HIDUP KU PART 3

sekarang nie part 3 pulak..kali nie nak cerita pasal lawatan ke kandang kambing..nie adalah aktiviti kelas BBAM5B tuk subject issues in marketing...sampai2 jek dah bau kambing...hehehe...semua excited nak naik lori...masa naik lori sangat kecoh sampai mak cik yang tangah sapu sampah pun kiteorng lambai...lawatan ke kandang kambing nie best..banyak benda baru yang dapat kita belajar..

nie masa baru sampai...hahaha..sempat lagi 2 posing gan cermin mata k.ain....muka sangat innocent..tapi masa nie menahan bau kambing..

masa nie dah atas lori...sempat lagi ambil gambar..rasa macam nak terjatuh jek...

nie view dari atas lori.. jalan nie tak mencabar lagi...ada 1 tempat jalan nya sangat mencabar sampai lori nie tak boleh naik bukit..wawawa...kelakar sangat...best tau..


berganbar bersama si kambing..macam2 perasaan masa nie..takut, excited, dan geli tapi berjaya memberanikan diri mendekat kan diri dengan si kambing nie...hehehe...pandai kambing2 nie posing tau...hehehe...



nie lah kawan2 kelas mira..hehehe..love all of you...

sampai sini jek lah part 3...jap ag update part 4 pulak...thank pada sesiapa yang baca blog mira nie...i love u all...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...