Wednesday, October 27, 2010

HIDUP KU PART 4 (cameron highland part 3)

nie adalah aktiviti terakhir kami di Cameron Highland..best sangat dapat mendaki gunung..dah lama tak exercise bila mendaki gunung jek muka jadi pucat. tapi pengalaman nie lah yang paling best sekali....pengalaman yang tak dapat dilupakan...tak banyak yang nak dicerita kan....just sikit gambar jek yang sempat diambil...


masa nie tangah menunggu pihak R.E.A.C.H datang ambil kiteorng...sempat lah ambil beberapa keping gambar....dimana sahaja kami akan bergambar..hahaha...
nie dalam kenderaan yang akan bawa kteorng pergi ke tempat mendaki gunung...mula2 tergolek2 duk kt belakang..




last sekali sempat ambil gambar bersama prof kesayangan yang sentiasa tersenyum... hehe...mira punya idola nie...

HIDUP KU PART 4 (cameron highland part 2)


kali nie x banyak yang nak cerita...nie pasal dinner di Cameron Highland..tema malam 2 adalah casual night..setiap kelas kena buat persembahan..Prof Shahariah siap nyanyi ag...supporting gile..best malam 2..makan sampai kembung perut..student marketing part 5 sangat supporting and happening..lagi 2 lecture Prof Arshad dan Prof Asmah pun best..nie sikit gambar masa dinner malam 2..enjoy.
.

sedap nya..wawawa...jangan jeles...

nie persembahan dari kelas BBAM5B..kiteorg nyanyi lagu rahsia wajah hati dan lagu gemuruh...

nie lah Prof Shahariah...beliau adalah idola mira...hehehe...





bergambar selepas selesai majlis...hehehe..



HIDUP KU PART 4 (cameron highland part 1)

kali nie nak cerita pasal lawatan ke cameron highland..wow..nie lawatan terakhir buat marketing student part 5....sedih juga sebenar nya...banyak kenangan terindah masa dekat cameron highland...nie update masa perjalanan pergi ke cameron highland dan lawatan ke ladang teh BOH...hehehe...masa malam sebelum bertolak x boleh tido..di kesempatan nie mira nak ucap kan terima kasih kepada MOHD NIZAM BIN SHARIFF coz sangup datang sekejap untuk bagi baju sejuk walaupun busy bekerja....terharu sangat coz die datang bawa baju sejuk dan makanan...hehe..sayang sangat kt awak MOHD NIZAM BIN SHARIFF....ok2...sekarang kite cerita pasal cameron...kul 6.15 pagi bas dah bertolak pergi ke cameron...jalan naik ke cameron sangat mencabar ramai yang pening...huhuhu....

muka masa menunggu bas sampai untuk pergi ke ladang teh...sangat penat tapi sejuk....

nie masa dalam bas tuk pergi ke ladang teh...

cantiknya ladang teh nie...sangat hijau...

sempat tangkap gambar kt ladang teh jek...akhir sekali lepak2 kt home stay...lepas kan penat sebelum enjoy tuk dinner malam 2...enjoy 4 the first day...

HIDUP KU PART 3

sekarang nie part 3 pulak..kali nie nak cerita pasal lawatan ke kandang kambing..nie adalah aktiviti kelas BBAM5B tuk subject issues in marketing...sampai2 jek dah bau kambing...hehehe...semua excited nak naik lori...masa naik lori sangat kecoh sampai mak cik yang tangah sapu sampah pun kiteorng lambai...lawatan ke kandang kambing nie best..banyak benda baru yang dapat kita belajar..

nie masa baru sampai...hahaha..sempat lagi 2 posing gan cermin mata k.ain....muka sangat innocent..tapi masa nie menahan bau kambing..

masa nie dah atas lori...sempat lagi ambil gambar..rasa macam nak terjatuh jek...

nie view dari atas lori.. jalan nie tak mencabar lagi...ada 1 tempat jalan nya sangat mencabar sampai lori nie tak boleh naik bukit..wawawa...kelakar sangat...best tau..


berganbar bersama si kambing..macam2 perasaan masa nie..takut, excited, dan geli tapi berjaya memberanikan diri mendekat kan diri dengan si kambing nie...hehehe...pandai kambing2 nie posing tau...hehehe...



nie lah kawan2 kelas mira..hehehe..love all of you...

sampai sini jek lah part 3...jap ag update part 4 pulak...thank pada sesiapa yang baca blog mira nie...i love u all...





HIDUP KU PART 2

kali nie nak cerita sikit pasal exhibition "Go Green" yang telah dijayakan oleh student part 5 yang amik subject Environmental Marketing...best sangat exhibition nie..prop betul2 macam dalam hutan...pokok dan daun yang banyak sangat....hehehe...exhibition nie dah lama sangat sajek jek nak upload coz nk cerite apa yang mira buat...anywhere good job 4 marketing student...sampai sini saja lah part 2 mira...enjoy watching my photo..
nie gambar dengan kawan2 mira...say cheese... :)


nie lah si gadis rimba...hahaha...



ini lah ahli kumpulan mira tuk exhibition... credit to k.ain(nurain yahaya) coz edit gambar nie....

Tuesday, October 26, 2010

HIDUP KU PART 1

dh lme sgt x update blog nie..huhuhu...mse x mengizin kn...nie nk cte satu persatu pe yg mira wt sepnjg x update blog nie...hehehe...byk yg nk cte nie...x thu lh ble leh hbs...huhuhu....pe2 pn mira tetp nk cte....mira cite yg t,mampu dlu ye....part 1 nie mira nk cte pasl KAGUM(Karnival Gerak Usahawan Muda)...memng mncabar masa KAGUM nie....x ramai org yg dtg...biasa lh tempat pn kurang strategik..hehehe...pe2 pn fun sgt coz beljr bnda bru...nie lh dunia sebenr ble kte nk b'niaga....huhuhu...siap promote gan pak polis.....walaupun bdn nie rasa pent sgt tp enjoy sgt gan kwn2...nie lh first time nyanyi dpn org rmai...hehehe...kelakr lh...suara dh lh xsdp...cm katak nyanyi panggil hujan jek...
nie lh group kami...huhuhu...arie pertama nk g niaga kt KAGUM....ade ag 4 arie tau..

nie lh gerai kami...huhuhu...tp x nampk brng nye coz ditutup oleh kwn2 ku...bju kteorg sme kn...hehehe.....

siap wt makeover ag masa kt KAGUM..wt makeover kt gerai AVON..huhuhu


nie lh juru makeup yg makeover muka mira..hehehe....nie lh hsil nye stelh muka mira makeover...ok x???

apa bila manusia bertukar jadi arnab...hehehehe....konon2 colmel lah 2....



semua orang tahu yang mira nie memang suka sangat gan kartun2 nie....rasa excited sangat masa nak ambil gambar gan MAMAEE MONSTER nie...hehehe..comel kn??
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...