Friday, November 26, 2010

practical oh practical

hari ni dah masuk hari ke 5 mira pactical dengan HOTEL PONTIAN..sebelum masuk kerja mira ingat mira dapat bahagian operation sebab kat offer letter tulis mira dapat bahagian operation...masa hari pertama mira pakai serba hitam..baju ala-ala corporate serba hitam gitu..hahaha..masa hari pertama lewat 5 minit..haha...macam-macam berlaku..tapi happy-happy jek kt sini sebab kerja masih tak banyak..hehehe..sampai sini jek mira boleh kongsikn...


ini lah tempat practical mira...nama tempat ini HOTEL PONTIAN....

ini pula ruang dalam hotel pontian..

ini antara tarikan pengunjung ke hotel pontian..nt dtg lh kt hotel nie bila datang pontian....kepada kawan-kawan yang sedang practical mira wish good luck...hehehe...semoga kita berjumpa lagi macam zaman dulu-dulu..miss all my friend at UiTM Kampus Bandaraya Melaka yg amik marketing part 5(July 2010)..love all of u...

Thursday, November 18, 2010

RAYA AIDILADHA

seronok nye raya aidiladha tahun ini...hehehe...tahun ini keluarga mira buat korban..masa arie isnin dan selasa mira ada kursus praktikal kat kampus...ini lah saat-saat terakhir mira dengan kawan-kawan mira...banyak sangat kenangan masa part 5 ini...thank you my friend...i will miss you all a lot..tetibe sedih pula rasa hati ini...masa hari selasa petang mira naik bas ke muar...dekat muar parent mira jemput mira dengan akak mira...sampai rumah lebih kurang pukul 8.30 malam..lepas itu pergi makan..balik dari makan, semua sibuk-sibuk sediakan bahan masakan...hari raya kali ini family mira buat laksa johor...this my favorite food...esok pagi nya semua pergi ke tempat orang sembelih lembu...masa sampai dekat sana hujan turun dengan lebat nya...walaupun lebat tetap meriah..bila tiba dekat sana ramai betul orang kulit hitam..rasa macam dekat oversea pula..hehee...alhamdulillah semalam semua nya berjalan dengan lancar..mira bersama dengan along..

sempat lagi posing sebelum pergi tengok lembu..ini mira bergambar dengan along dan angah..

ini along dan adik ku aiman...

ini afiqah, angah dan along..

ini lembu yang hendak dikorban kan...yang warna putih tu lembu yang family mira beli..

sebelum lembu kena sembelih..lembu ini baik..

ini lah lembu family mira...hehehe...sangat baik...kejap lagi dah nak kena sembelih...

lembunya dah kena sembelih...banyak sangat darah..masa ini hujan dah tak lebat...selamat sudah hari raya aidiladha...ramai yang turut serta semalam...semua berjalan dengan lancar...terima kasih kepada semua sedara-mara mira yang hadir dan semua yang terlibat...SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...