Sunday, January 30, 2011

luahan hati..... =)

entry kali ni mira nak luarkan perasaan mira...sejak kebelakangan ni mira rasa sedih sangat..kenapa dia muncul lagi dalam hidup mira...dah lama dia menghilang tapi kali ni muncul kembali...apa yang dia nak dari mira?? dia muncul bila menjelang nya birthday dia yg ke-23...tak lama lepas itu dia cakap nak tunang dengan anak kawan mak dia...hati ni tersentap sangat bila dia ckap macam tu...tapi mira harus terima sebab masing-masing dah ada kehidupan sendiri...mira dengan MOHD NIZAM dan dia pulak dengan perempuan yang bakal hadir dalam hidup dia suatu hari nanti...yang pasti perempuan tu adalah pilihan keluarga dia...semalam dia cakap dengan mira yang dia dah fikir masak-masak yang dia tak nak tunang tapi nak terus kahwin..terpulang lah pada dia...yang pasti mira minta maaf sangat-sangat yang mira tak dapat hadir masa majlis perkahwinan dia nanti..sebab nya mira belum sedia lagi nak berdepan dengan dia...mira akan poskan hadiah pada dia sebagai pengganti diri mira..bila mira dh ada keluarga sendiri baru mira bersedia untuk berhadapan dengan dia..mira harap hari itu akan tiba...biar lah masa yang menentu kan...mira hanya dapat doa kan yang dia akan sentiasa bahagia disamping orang yang tersayang..antara kita dah tak ada apa-apa lagi...antara kita cuma kenangan...walaupun dia cakap yang dia masih sayang kat mira dia harus lupa kan perasaan tu sebab masing-masing dah ada kehidupan sendiri..mira nak cakap yang mira dah maaf kan semua kesalahan dia..mira pun harap dia maaf kan semua kesalahan mira pada dia....kisah antara kita cuma kenangan jek....dia ada tuju kan lagu pada mira....

ni lah lagu yang dia tuju kan pada mira.. tajuk lagu ni bukan diriku yang dinyanyikan oleh kumpulan SAMSONS...kali pertama mira dengar lagu ni mira menangis...mira pun tak tahu kenapa...tapi apa-apa pun mira dengan dia dah tak ada apa-apa lagi...mira sekarang akan terus setia dengan MOHD NIZAM....terima kasih ye MOHD NIZAM sebab terima setiap kelebihan dan juga kekurangan yang ada pada diri mira ni...mira tahu yang mira tak sempurna sebab semua manusia memang tak sempurna....tak ada manusia yang sempurna dalam dunia ni..ni jek yang mira nak cerita kan kali ni...terima ksih sebab sudi baca entry mira kali ni... :)

Friday, January 21, 2011

SHINee(샤이니)_RingDingDong(링딩동)_뮤직비디오(MusicVideo)


suka sangat tengok video klip ni..cantik tarian dia..tetiba suka pula dengan lagu korea...

Thursday, January 13, 2011

spend time with my family

sudah lama rasa nya tak post apa-apa kat blog ni...kali ni mira nak share sikit pasal apa yang mira dan family mira buat masa adik-adik cuti sekolah...selagi boleh jalan selagi tu lah kami sekeluarga akan spend time bersama-sama...mira suka sangat spend time dengan family mira..masa ni lah kita dapat mengeratkan hubungan antara family...masa dalam perjalanan nak ke tempat tu angah cakap yang tempat tu sangat cantik untuk ambil gambar...ibu cakap kalau tak cantik siap lah kita cekek angah ramai-ramai hahahaha....bila dah sampai tempat yang dituju ada sesuatu yang berlaku..kereta ayah tak boleh "start" hohoho...semua dh risau..ayah "cakap biarkan dulu, kita jalan2 dulu"...yang penting tempat tu memang cantik untuk bergambar..pengantik pun ambil gambar kat situ...nie mira nak kongsilah beberapa gambar dengan semua..ayah, ibu dan amirul aiman...

ini lah king dan queen dalam hati mira..hehehe...sama x muka mira gan ibu mira?? hehehe..

ibu dengan semua anak nya...hehehe.

eh2...siapa ni? hehehehe..posing habis..konon2 macho lh 2...

ni lah adik beradik mira....sorang jek hero...

1, 2, 3 lompat..hahahaha...ayah yang jadi photographer kite..haahha..penat asyik gelak jek...macam2 yang berlaku masa ni...

penat nye ambil gambar..hehehe..last picturefrom me...banyak comment pasal gambar ni sebab cuma mira jek yang berwarna..hahahaha..lepas puas ambil gambar dan macam2 posing...semua pergi kat kereta..nasib baik enjin leh "start"..huhuhu...that all from myramohsin and happy family...tata :)

Thursday, January 6, 2011

MALU NYE!!!!!!!!!!!


cerita nya bermula begini...pada suatu petang..ceh2 dah macam cerita dongeng pula...hehehe...masa kat office aku rasa bosan sangat coz dah habis kerja tapi belum boleh balik lagi..aku pun terfikir pasal seseorang..nape dia senyap jek dari tadi..ok ke tak ok...macam biasa lh bila dah tak ada kerja cuba lah cari kerja dengan kacau orang 2...hehehe..dah jadi nakal kejap nak kacau dia...tangan ni dengan pantas terus ambil henset n terus cari nama orang tu...lepas dah jumpa no nya terus tekan butang call...tut..tut..tut..tut...(dalam hati mana dia ni x angkat pun..busy ke?? tunggu jek lah)..tetiba ada orang angkat

abg dia: hello nak cakap dengan siapa??
aku: (dalam hati lain jek suara ni..) hello boleh cakap dengan mohd nizam??
abg dia: mohd nizam tengah kerja...
aku: ni siapa ye??
abg die: ni abg mohd nizam...
aku: ohw...ingatkan mohd nizam tadi...
abg die: dia tengah kerje..
aku:ohw..ingatkan dah habis kerja..
abg dia: nak apa ye??
aku: sajek nak kacau..
abg die: ohw...suka kacau orang kerja ye...
aku:hehehe...sajek jek..(dalam hati nie malu nye..) emm..tak apa lah assalammualaikum

Allah malu nya...lepas letak tepon dalam hati: nanti ble mohd nizam tahu ni mesti dia gelakkan...kak sue pun gelakkan jugak..hahahaha..malu-malu dengan alasan yang aku bagi kt abg dia yang aku telephone cuma nak kacau jek..huuhuhu..anywhere nak cakap kt mohd nizam, kerja elok-elok ye...saya sayang awak... :)

Tuesday, January 4, 2011

FLOWER...

kali ni aku nak kongsi sikit pasal bunga kat rumah mira...hehehe..banyak sangat bunga kat rumah mira tau...ibu dan ayah mira memang suka sangat dengan bunga..pantang nampak bunga cantik..lanskap kat rumah mira semua nya hasil sentuhan ayah dan ibu...ramai yang cakap cantik...entry kali ni mira nak kongsi gambar bunga yang ada kt umah mira...






orkid antara bunga yang paling ibu dan ayah minat..kat rumah mira banyak orkid..nak tengok datang lah rumah mira ye...jangan malu-malu dan segan-segan..hehehe

Sunday, January 2, 2011

JOM KE SEKOLAH....


tadi pagi tengok adik2 pergi sekolah dieorang sangat excited..hahha..adik ku yg bongsu nama dia aiman..bru darjah 3 dan bru jek jadi pengawas...asyik tanya kelakar tak dia pakai baju pengawas 2...pakai baju pun ibu yang pakai kan..sebelum pergi sekolah ayah amik gambar dieorang dulu...hehehe...semua dah naik sekolah so, banyak lh kje aku waktu pagi..ambik alih kje dieorang hehehe...pagi2 dh kena bangun tolong ibu masak tuk tengah hari coz ibu kerja..lepas itu sebelum pergi kerja kena sidai gosokkan baju sekolah agama tuk aiman dan kena sidai kain baju...sebelum ni adik aku yang ika 2 yang sidai kain baju..nie semua dah sekolah aku lh yang buat..hehehe...bila tengok adik2 pergi sekolah teringat masa zaman sekolah...lagi2 masa baru nak masuk darjah 1..hehehe..excited nye...tp tak nangis tau masa hari pertama...ayah pun teman kan sekejap jek..pas 2 ayah pergi kerja..semua adik beradik aku cm 2..semua xtak nangis mase darjah 1...best nye masa zaman sekolah..tapi masa zaman sekolah rasa tak sabar nk kerja tapi bila dah kerja rasa macam nak sekolah balik..hehehe...apa2 pun zaman sekolah lah paling best sekali..banyak kenangan masa zaman sekolah nie..kalau nak cerita sampai esok pn x hbs..nanti asyik gelak jek bila cerita pasal zaman sekolah...tapi masa zamn sekolah langsung x pandai bergaya...sangat serabai..hahaha..bila tengok gambar masa zaman sekolah asyik nak gelak jek...muka masing2 sangat kelakar kadang2 bju 2 hitam2 coz x pandai nak jaga....sekarang dah pandai bergaya and pandai jaga kecantikan( cantik ke??hahaha)..bila x siap kerja sekolah mesti pinjam buku kawan copy and write bukan paste tau...sangup datang pagi2 semata-mata nak copy and write..tp bila kerja sekolah siap tanpa copy and write ras bangga sangat..hahaha...harus ke rasa macam 2..pe2 jek lah..yang penting 2 masa zaman nakal2...kepada adik2 belajar rajin2 ye... jangan asyik fikir pasal cinta jek and jangan habis kan duit semata-mata nak pergi beli topup(kurang-kurang kan lah main msg 2 ye)....jangan nakal2 tau(ni pesanan ikhlas dr kak mira)..
to my younger sister ( AFIQAH MOHSIN) belajar rajin2 coz tahun ni nak amik PMR..
to my younger brother( AMIRUL AIMAN B MOHSIN) jangan asyik main jek..cuti sekolah dah puas main..belajar rajin2 and kekal kan dapat A dalam semua matapelajaran....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...