Thursday, July 28, 2011

apam polkadot ku......

salam semua....haiiii..hehehe...kali ni nak share sikit pasal apam polkadot aku ni...dh lame usha bnda nie...akhir nye menjadi juga buat apam ni...semalam bertungkus lumus buat apam nie untuk bg adik bongsu ku bawa ke sekolah sebab ada jamuan..huhuu...first time buat...mula2 takut jugak...g lah kedai gan akak aku yg sulung 2...ble dh bli smue bahan2, cept2 blik umah sebab takut tak sempat siap apam nye...mse kat kedai 2 bli lah cup yg sederhana besr...dalam hati nie ckp nak bg budk2 msti lah yg besr..hahaha...bli dh siap besr nye cm cup cake..cume dpt 15 biji jek apam nye...smue adik bwk g sekolah....xrasa pn...pas 2 buat aduan yg kedua... kali nie wt yg dlm cup kecik..ble dh jd besr jugak...huhuhu...aku bertungkus lumus buat apam polkadot nie gan akak aku...hahaha ( suriumah berkejaya konon nye)....dan nie lah hasil apam polkadot aku...

yg nie dalam cup yg kecik2....comel kan?? hahaha.....nie lah hasil kerja tangan aku n akak sulung aku...alhamdullilah menjadi....


yang nie besr nye macam cup cakes..khas for my younger brother...hehehehe...cikgu n kwn2 die puji sebb apam polkadot nie sedp...hehehe..terima kasih semua...enjoy ur self....

p/s : kalau ada sape2 yg nk tempah boleh contact mira ye.....sedp apam polkadot nie ble makan pas bukak pose..hahahaa....untuk majlis umah terbuka, kenduri n jamuan pn sesuai....dalam nie ada inti strawberry n blueberry...very nice... :)



Sunday, July 10, 2011

HAPPY BIRTHDAY 2 MY MOTHER!!!!!!!!!!1

lauk ikan ni akak aku yang no 2 yang masak...besar nye ikan....bahagian yang paling aku suka kalau makan ikan ialah bahagian kulit...mmmmmmm...sedap nyeeeeeeeeeeeee....
ketam ni ibu yang masak...sedap2....
lauk ni pulak akak sulung aku yang masak....tak nampak pula udang nye....
yang ni special ckit sebab ni lah kek untuk ibu..hahahaha..ni air tangan aku sendiri...siap upah assistance lagi...hehehe...my assistance is my little brother amirul aiman bin mohsin...adik aku yang afiqah pulak assistance for my mother and my sister...semua buat kerja...hehehe..this is lovely day :)
nie lah hasil semua masakan kami...time 2 eat....yum2...perut pn dh bunyi...hahaha..

yum2...sedap nye makanan ni...hehehe...nie sempena birthday ibu aku...2 puan salmah happy birthday....semoga panjang umur dan dimurah kan rezeki...i love u ibu..hehehehe...hadiah lambat bagi tapi hari ni ibu cuma dapat hadiah dari adik bongsu aku amirul aiman bin mohsin dan my bf mohd nizam..thank ye mohd nizam...kul 12 lebih mohd nizam dah bagi massage kat ibu wish happy birthday...hehehehe...tadi masa makan ibu pakai tudung yang mohd nizam bagi...hehehe...so sweet...tapi next post baru aku show hadiah2 yang ibu dapat....memndang kan birthday aku ag 5 hari, so ni pn merangkap jamuan untuk birhday aku...hahahaha....

Saturday, July 9, 2011

ohhhhhhhhhh, my thesissssss!!!!! part 2

haiiiii semua...dah lame x blogging nie...bila nak bukak jek td password pun dah lupa..nampak sangat dah tua..huhuhuhu...anyway aku nak sambung cite yang tergendala dulu pasal thesis aku...ble sebut pasal thesis jek aku leh tersenyum lebar..rasa banga tetibe sebab thesis aku dah berjaya...masa buat hardcover kat kedai rasa tak sabar nak tengok hasil nye...terima kasih kat my friend atau my TBL yang bagi aku tumpang beberapa hari kat rumah die....huhuhuu...bila dapat jek my thesis yang dah siap gan hardcover asyik amik gambr jek...hahahaha...nampak betul jakun nye..hahaha...time tue memang sangat2 excited....nie lah hasil nye..
hahahaha...gedik gile gambar nie...cian kak yana yang terpaksa ikut mira....hehehehe...baru2 nie aku dapt result untuk aku pnye thesis...alhamdullilah aku dapat keputusan yang cemerlang...keputsan yang aku impikan sangat2...sem akhir nie baru lah aku rasa dapt 4.00...terima kasih sangat2 kat ibu, PUAN SALMAH n ayah, EN.MOHSIN aku yang asyik bawa aku g melaka semata2 untuk jumpa gan advisor aku, my lecture MIZ NURUL ZAMRATUL ASYIKIN yang sangat supporting, kakitangan Hotel pontian, kawan2 n MOHD NIZAM my bf sebab banyak support pe yang aku buat...sekian sje lah cite ku dengan thesis ku nie..huhuhu.... see u all later :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...