Tuesday, May 10, 2011

ohhhhhhhhhh, my thesissssss!!!!! part 1

2 minggu yang lepas aku asyik turun naik ke melaka jek..ni semua gara2 nak siap kan thesis..hahahaha...2 lah dulu suruh siap kan awal2 asyik bertangguh jek tengok pe dah jadi sekarang(baca dalam nada marah ye..huhuhu)...minggu pertama turun melaka aku sewa homestay..bukan suke2 nak duk homestay tapi dah tak ada tempat nak tumpang(baca dalam nada sedih ye)..satu malam kena bayar rm 60...masa 2 mira duk 2 malam, so kena bayar rm120...tapi mira kongsi gan sorang kawan , nama die ain..ain yang cadangkan duk homestay ni..dah lama rasa nye tak jejak kan kaki kat kota melaka...hahahha...windu with all memory..hehehehe....bila sampai kat Melaka Central atau MC, aku duk lah tunggu ain..berjam2 jugak lah aku tunggu...sambil2 tunngu cuci mata lah..hahaha..cam2 gelagat aku tengok dieorng ni..huhuhu..bila ain sampai jek, aku terus ajak die g mcd...wawawawa lapar nye time ni...lama dah tak makan mcd...hahaha..kiteorg g homestay 2 naik teksi...masa dalam teksi si ain ni tepon lah owner homestay ni...tanya homestay ni area mana..kawan cakap homestay ni dua tingkat..pusing2 lah gan pak cik teksi ni....

pak cik teksi : mana 1 dik umah nye...
ain: kawan cakap umah nye dua tingkat n warne kuning...
pak cik teksi: tak pe2 kita cari...
ain: owner ckap umah nye kat lorong dua..

pas 2 dah banyak kali pusing, owner homestay 2 tunngu kat luar umah..
ain: abg, dia cakap dia tunggu kat depan homestay 2...
pak cik teksi: ok..
ain: tu hah orang nye...
pak cik teksi: 2 ke?? mana ada 2 tingkat (sambil buat muke hairan)
ain: entah lah..
pak cik teksi: agak nye ada kat bawah tanah kot..hahahaha
masa 2 aku hanye mampu ketawa jek..hahahahahaha....

malam 2 lepak2 gan lecture aku kat kedai mamak..huhuhu..santai betul lah discuss kat kedai mamak...my advisor is the best advisor...hehehehe...

minggu nie memang sangat menakut kan sebab nak present thesis 2..huhuhuhu..sok nye duk kat umah jek siap kan thesis nye..huhuhu..bangun pagi2 terus buka laptop..huhuhuhu..nak hilang kan rasa bosan buka lah lagu2 yang best...huuhuhu..mengantok nye..atoiyaiiii..huhuhu...nak tido tapi tak lena sebab fikir pasal thesis...emmmm..time 2 cm nak jerit jek...tolongggggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..hhahahaha..menggong betul....

sampai lah masa yang dinanti2 kan..huhuu...pada 29/4/11, pukul 3 pm, location z143....gerun2...aku cabut undi n aku adalah orng pertama yang kena present,...lemah lutut nie...dah lama tak present dalam english lak 2..atoiyaiii...belasah jek lah....taip 2 mulut terkumat kamit baca doa..pasrah jek lh...time present 2 miss asyik senyum jek...rasa lega cikit n tak lah tertekan sangat bile tengok muka miss...antara soalan yang out of topic from my thesis:

gaji pekerja berapa sebulan?
berapa luas hotel 2?
gaji en. yusof berapa?
gaji HR nie berapa?
boss awk guna kereta pe?

dalam hati ni semua tak ada dalam thesis aku....aku wt tajuk pasal promotional activities...kelentong sudah lah...wawawawa...lepas present miss aku cakap sebenar nye second advisor 2 nak buka hotel budjet sebab 2 die banyak tanye..emmmm patut lah...lepas 2 aku kuar aku cite lah kat kawan2 ..huhuhu..rasa lega sangat2 sebab nye dh lepas 1 beban yang teramat sangat..huhuhuhu...

end for part 1..next time cite ag ye...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...