Thursday, November 18, 2010

RAYA AIDILADHA

seronok nye raya aidiladha tahun ini...hehehe...tahun ini keluarga mira buat korban..masa arie isnin dan selasa mira ada kursus praktikal kat kampus...ini lah saat-saat terakhir mira dengan kawan-kawan mira...banyak sangat kenangan masa part 5 ini...thank you my friend...i will miss you all a lot..tetibe sedih pula rasa hati ini...masa hari selasa petang mira naik bas ke muar...dekat muar parent mira jemput mira dengan akak mira...sampai rumah lebih kurang pukul 8.30 malam..lepas itu pergi makan..balik dari makan, semua sibuk-sibuk sediakan bahan masakan...hari raya kali ini family mira buat laksa johor...this my favorite food...esok pagi nya semua pergi ke tempat orang sembelih lembu...masa sampai dekat sana hujan turun dengan lebat nya...walaupun lebat tetap meriah..bila tiba dekat sana ramai betul orang kulit hitam..rasa macam dekat oversea pula..hehee...alhamdulillah semalam semua nya berjalan dengan lancar..mira bersama dengan along..

sempat lagi posing sebelum pergi tengok lembu..ini mira bergambar dengan along dan angah..

ini along dan adik ku aiman...

ini afiqah, angah dan along..

ini lembu yang hendak dikorban kan...yang warna putih tu lembu yang family mira beli..

sebelum lembu kena sembelih..lembu ini baik..

ini lah lembu family mira...hehehe...sangat baik...kejap lagi dah nak kena sembelih...

lembunya dah kena sembelih...banyak sangat darah..masa ini hujan dah tak lebat...selamat sudah hari raya aidiladha...ramai yang turut serta semalam...semua berjalan dengan lancar...terima kasih kepada semua sedara-mara mira yang hadir dan semua yang terlibat...SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...