Sunday, January 2, 2011

JOM KE SEKOLAH....


tadi pagi tengok adik2 pergi sekolah dieorang sangat excited..hahha..adik ku yg bongsu nama dia aiman..bru darjah 3 dan bru jek jadi pengawas...asyik tanya kelakar tak dia pakai baju pengawas 2...pakai baju pun ibu yang pakai kan..sebelum pergi sekolah ayah amik gambar dieorang dulu...hehehe...semua dah naik sekolah so, banyak lh kje aku waktu pagi..ambik alih kje dieorang hehehe...pagi2 dh kena bangun tolong ibu masak tuk tengah hari coz ibu kerja..lepas itu sebelum pergi kerja kena sidai gosokkan baju sekolah agama tuk aiman dan kena sidai kain baju...sebelum ni adik aku yang ika 2 yang sidai kain baju..nie semua dah sekolah aku lh yang buat..hehehe...bila tengok adik2 pergi sekolah teringat masa zaman sekolah...lagi2 masa baru nak masuk darjah 1..hehehe..excited nye...tp tak nangis tau masa hari pertama...ayah pun teman kan sekejap jek..pas 2 ayah pergi kerja..semua adik beradik aku cm 2..semua xtak nangis mase darjah 1...best nye masa zaman sekolah..tapi masa zaman sekolah rasa tak sabar nk kerja tapi bila dah kerja rasa macam nak sekolah balik..hehehe...apa2 pun zaman sekolah lah paling best sekali..banyak kenangan masa zaman sekolah nie..kalau nak cerita sampai esok pn x hbs..nanti asyik gelak jek bila cerita pasal zaman sekolah...tapi masa zamn sekolah langsung x pandai bergaya...sangat serabai..hahaha..bila tengok gambar masa zaman sekolah asyik nak gelak jek...muka masing2 sangat kelakar kadang2 bju 2 hitam2 coz x pandai nak jaga....sekarang dah pandai bergaya and pandai jaga kecantikan( cantik ke??hahaha)..bila x siap kerja sekolah mesti pinjam buku kawan copy and write bukan paste tau...sangup datang pagi2 semata-mata nak copy and write..tp bila kerja sekolah siap tanpa copy and write ras bangga sangat..hahaha...harus ke rasa macam 2..pe2 jek lah..yang penting 2 masa zaman nakal2...kepada adik2 belajar rajin2 ye... jangan asyik fikir pasal cinta jek and jangan habis kan duit semata-mata nak pergi beli topup(kurang-kurang kan lah main msg 2 ye)....jangan nakal2 tau(ni pesanan ikhlas dr kak mira)..
to my younger sister ( AFIQAH MOHSIN) belajar rajin2 coz tahun ni nak amik PMR..
to my younger brother( AMIRUL AIMAN B MOHSIN) jangan asyik main jek..cuti sekolah dah puas main..belajar rajin2 and kekal kan dapat A dalam semua matapelajaran....

3 comments:

  1. Hee..adik yana masuk tadika tau tahun ni..seronok + teruja giler tengok gelagat die bersiap pe sume..hehe
    RINDU zaman BELAJAR :)

    ReplyDelete
  2. hehehe..msti comel sgt adik yana...nangis x adik yana??

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...